Szója, víz, cola

E-mail Nyomtatás

ÉRDEKES!

 alt       alt      alt     


Volt egy nagyon érdekes beszélgetés február 22-én a Hír Tv-ben, Dr.Csáky István professzorral (Állatorvostudományi Egyetem) beszélgetett Pataki Enikő a SZÓJA szerepéről. Ugyanis, több mint egy éve már Angliában felfigyeltek arra, hogy nemcsak a felnőtt sportolók, de a 13-14 éves gyerekek közül is évente  3-4-en halnak meg sportpályán szívelégtelenségben. Mivel a szívelégtelenség okát a boncolásnál nem találták, elkezdték vizsgálni, mi lehet  közös az áldozatokban. Egyetlen ilyen  volt: az étrendjükben a SZÓJA! Arányos mennyiségű szója (nem mellékesen) 4-5-ször annyi női nemi hormont (vagy azzal azonos hatású alkaloidot) tartalmaz, mint 1 db antibébi tabletta. Ez férfiakra nézve még veszélyesebb, mint a nőkre!

Ezek után, amerikai kutatók elvégeztek egy tesztsorozatot 30-30 egérrel (30 minta és 30 kontrollállat). A 30 kísérleti egér - melyeket szójával etettek - MINDEGYIKE elpusztult szívelégtelenségben.
A kontroll csoport, amely normál kaját kapott, semmilyen problémát nem mutatott.
A professzor összerakta az információkat, és javasolja, vizsgálják a sportolókat étrendjük vonatkozásában is. A végén, csak mint érdekességet megemlítette, hogy az allergiás megbetegedések óriási méretűre növekedésének kezdete szignifikánsan egybeesik a SZÓJA fogyasztásának általánossá válásával.
Múltkor körbement egy nagyon jó cikk a margarinról, mint mesterséges élelmiszerről (kőolajszármazék). Itt ez a szója, mely szintén az élelmiszeripar találmánya. Miből lehet olcsón, nagy tömegben élelmiszert előállítani? Hát kőolajból, gombamód szaporodó szójababból... Főleg, ha még génkezelik is, az már abszolút katasztrófa.
A Greenpeace-esek egy áruházban egy csomó konzervet ragasztottak tele figyelmeztető cetlikkel, hogy a termék génkezelt szóját tartalmaz. Persze kiverték őket onnan és az érintett gyártó mindent tagad. Nahát!
Miért nem csodálkozom én ezen...Szóval ne egyetek szóját,  használjatok margarin helyett vajat!

 

MÁS!
Egy pohár Colát szeretnél, vagy inkább egy pohár tiszta  vizet?
 
A VÍZRŐL:

 • Az emberek 55-65%-a krónikusan vízhiányos.
 • Az emberek 37%-ánál a szomjúságérzet annyira gyenge, hogy gyakran összetévesztik az éhségérzettel, ezért akkor is esznek, amikor csak egy pohár  vizet kellene inniuk - sokan ezért híznak el. A Washingtoni Egyetem felmérése szerint egy pohár víz maradandóan csökkentette a diétázók 100%-ának éhségérzetét
 • .A nappali fáradtság első számú okozója a vízhiány.
 • Folyamatban  lévő tanulmányok kimutatják, hogy a hát- és izületi fájdalmakban szenvedők 80%-ánál naponta 8-10 pohár  víz csökkenti a fájdalmakat.
 • Már 2%  folyadékvesztés megzavarhatja a rövidtávú emlékezetet, nehézségeket okozhat az alapműveletek elvégzésénél, és összpontosítási zavarokat egy képernyő, vagy egy kinyomtatott oldal
  felfogásánál.
 • Naponta 5 pohár víz elfogyasztása 45%-kal csökkenti a vastagbélrák veszélyét, a mellrákét 79%-kal és 50%-kal kevesebb a rizikó a hólyagrákra.
 • Tényleg annyi vizet iszol, mint amennyi szükséges lenne?
  Általában 8-10 pohár víz minden nap elengedhetetlen.
   
  A COLÁRÓL:
   
 • Vizsgáljuk meg a Cola-t. Az USA több államában a rendőrség baleseti helyszínelői 2 gallon (kb. 7 liter ) Cola-t visznek magukkal, hogy a baleseteknél az úttestre folyt vért azzal távolítsák el.
 • Ha egy steak-et egy tálba tesznek és Cola-val leöntik, két nap alatt feloldódik.
 • A WC kagyló tisztítása: önts bele egy dobozos Cola-t a kagylóba és hagyd ezt az igazi(?) csodaszert(?) egy óráig hatni, utána öblítsd le. A kagyló maradéktalanul tiszta lesz.
 • Rozsdafoltok eltávolítása egy krómozott felületről: dörzsöld be a felületet egy Cola-ba áztatott alumíniumfóliával.
 • Az autó akkumulátor pólusairól könnyedén eltávolíthatod a korróziót, ha egy doboz Cola-t ráöntesz. Figyeld, ahogy pezseg.
 • Egy  berozsdásodott csavart könnyen meglazíthatsz, ha egy pár percig egy Cola-ba áztatott rongyot teszel rá.
 • Ha kenőanyagokat akarsz eltávolítani egy szövetből, önts bele a mosógépbe, a mosószer mellé egy doboz Cola-t, és futtasd le a programot.
 • Eltávolítja a szélvédő szennyeződéseit  is.
   

      Hasznos információ:

 • A Cola aktív hatóanyaga a foszforsav, melynek pH értéke 2,8. Egy vasszöget négy nap alatt old fel. A foszforsav kioldja a csontokban lévő kalciumot és hozzájárul a csontritkulás kialakulásához.
 • A Cola szirupot koncentrált formában szállító tartálykocsikat különösen korrodáló, veszélyes anyagokat jelző táblával kell ellátni.
 •  A Cola-t már 20 éve használják a teherautók motorterének tisztítására!
   

Szóval, mit szeretnél inkább: egy pohár tiszta vizet, vagy egy Cola-t?
 
 
 
 
 
 

 

Cikkek

Cikkek

Partnereink

TemplateCenter.EU - Professional and Custom Joomla Templates