10 indok a zabpehely mellett

E-mail Nyomtatás


Ki ne hallott volna róla. A "gyúrósok" egyik legkedveltebb reggelije, diétázók kedvelt étele, sok diétás süti alapanyaga, ezerféleképpen elkészíthető, egészséges. Semmi kétség, hogy segítségével az életminőség jelentősen javítható, és bármi is a célunk, hatékonyan tudjuk használni.
De hogy melyek is a valódi előnyei és miért érdemes fogyasztani? Nézzük csak:  wink

 alt

1. Több mint 40 kutatás kimutatta már, hogy a zabpehely fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet és csökkenti a szív-és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Már napi 3/4 csésze zabpehely is segít csökkenteni a koleszterinszintet. A benne lévő oldható rostok csökkentik az LDL ("rossz) koleszterin mennyiségét, miközben nem csökkentik a HDL ("JÓ) koleszterin szintjét. Az FDA 1997-be engedélyezte azt is, hogy a zabpehely termékek címkéjén szerepelhessen az, hogy alacsony zsírtartalmú diéta mellett csökkenthetik a szívbetegségek kockázatát.
 

2. A benne lévő vízoldékony rostok jelentős mennyiségű vizet kötnek meg, ami által lassítja az emésztést. Így hosszan okoz teltségérzetet, ezzel segítve elő a testsúly kordában tartását.


3. Egy új kutatás szerint a zabpehely fogyasztása csökkenti a kettes típusú diabétesz kialakulásának kockázatát. Ami azt illeti, az Amerikai Diabétesz Szövetség a már cukorbetegségben szenvedőknek is javasolja az olyan gabonafélék fogyasztását, mint a zab. Az oldható rostok ugyanis segítenek a vércukorszint ingadozások elkerülésében.


4. Egyes ízesített verziókat leszámítva 100%-ban természetes anyag. Ha megnézed, a natúr zabpehely címkéjét egy dolgot találsz rajta. Csakis zabpelyhet.


5. Újabb keletű kutatások szerint a zabpelyhet tartalmazó étrend segíthet a vérnyomás csökkentésében is. Valószínűleg ez az oldható rosttartalom hatására történik meg. A zabpehelyben jóval több ilyen rost található, mint a teljes búzában, rizsben vagy kukoricában.
 

6. Számos vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaz, valamint gazdag szénhidrát-és vasforrás is. Növényi viszonylatban mérve sok fehérjét is tartalmaz.


7. A benne található rostok és egyéb tápanyagok csökkentik a rák kockázatát is.


8. Elkészítése gyors és egyszerű. Bármelyik fajtáját is vesszük, egy mikróban simán elkészíthető, de igazából még az sem feltétlenül szükséges hozzá. Még ha főzi is az ember, kevesebb, mint 10 perc alatt kész. De a puhább instant fajtákat elég beáztatni. Reggeli egy perc alatt, nem csodás?


9. Egyszerűen hozzáférhető: a legtöbb bio boltban, de egyes üzletláncokban is kapható a natúr zabpehely.


10. Nem utolsó sorban, finom! Akármilyen módon is készül el, az ízesítésnek csak a képzelet szabhat határt. De nem is kell nagyon messzire mennünk, ki ne ismerné a jó öreg gyúrós reggelit, a kedvenc fehérjeturmixodba áztatott zabpelyhet? cool

 

Cikkek

Cikkek

Partnereink

TemplateCenter.EU - Professional and Custom Joomla Templates